NYHETSARKIVET
12 jan 2018 14:39
Edgewares preliminära Q4-resultat visar oväntad nedgång
Efter börsnotering, en stadigt positiv trend och ett tredje kvartal som var Edgewares starkaste hittills ser de preliminära siffrorna för streaming-tech-bolagets fjärde kvartal 2017 sämre ut. Rörelseresultatet beräknas landa på 6 miljoner, jämfört med 10 miljoner sista kvartalet 2016, och nettoomsättningen på 68 miljoner kronor (85).

"Vår försäljning det fjärde kvartalet 2017 har inte utvecklats på det sätt vi förväntat oss givet tidigare års säsongsmässighet och fördelning mellan kvartalen. Det är framförallt lägre försäljning till några av våra största kunder som förklarar detta. Dessutom har vi generellt sett lägre nivåer av så kallade årsskiftesflöden än tidigare år", förklarar Joachim Roos, VD för Edgeware, i en kommentar.

Bäst har försäljningen gått i region APAC, medan det gått sämre i resten av världen. Det preliminära kvartalsresultatet har fått värdet att droppa över 30 procent på börsen, men Roos är dock inte orolig.

"Vi har fortsatt en stark tilltro till den underliggande tillväxten i tv- och videomarknaden. Vi är också trygga med att vi ska kunna dra nytta av marknadstillväxten eftersom vi har konkurrenskraftiga produkter och hälsosamma bruttomarginaler."

Den fullständiga rapporten anländer 12 februari.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561