NYHETSARKIVET
4 okt 2018 14:52
Tv-operatören Sappa säljs till svenska investeringsfonden Pamica
Investeringsfonden Pamica, som består av 150 investerare med Catella som största ägare, har förvärvat tv-operatören Sappa av finska bolaget Viria (tidigare Anvia). De nya ägarna ser en outnyttjad potential i Sappa. Det säger Sappas vd Hasse Svensson till TV-Nyheterna, med anledning av köpet.

- Det här kommer att ge oss möjlighet att växa snabbare på alla sätt såväl vad det gäller produktions- och tjänsteutveckling, försäljning och även när det gäller förvärv, förklarar Hasse Svensson.

"Telekommarknaden befinner sig i en konsolideringsfas i samband med att den storskaliga utbyggnaden av fiber är i det närmaste färdig och erbjudanden inom mobiltelefoni, bredband, telefoni, och tv smälter samman. Nästa steg är tjänsteutveckling på befintlig infrastruktur. Planen är att Sappa även i framtiden skall sträva efter att vara Sveriges kundvänligaste telekombolag, med lokal närvaro och varaktiga relationer med såväl leverantörer som kunder", kommenterar Jan-Olof Svensson, vd för Pamica, om affären.

Sedan Anvia förvärvade Sappa 2015 har bolaget fått cirka 15 miljoner euro i avkastning genom försäljningsvinst och vinstutdelning.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561