NYHETSARKIVET
5 okt 2018 14:10
Telias köp av GET och TDC Norge okejat av konkurrensmyndighet
Norges konkurrensmyndighet godkänner Telia Companys köp av GET och TDC Norge. Det meddelar operatören idag. Runt 1,8 miljoner kommer genom affären att bli nya tv-kunder. Konsolideringen kommer att slutföras från november.

"Trots att Telia och Get/TDC är stora aktörer i Norge så möts de i liten grad som konkurrenter. Konkurrensetilsynet har därför kommit fram till att uppköpet kan tillåtas", säger projektledare Marita Skjæveland på Konkurrensetilsynet i en kommentar.

Det överenskomna priset ligger på cirka 23 miljarder svenska kronor. Förvärvet förväntas leda till kostnader för integration under kommande två år på runt 200 miljoner kronor årligen.

"Jag är glad över att den norska konkurrensmyndigheten ser fördelarna med den här transaktionen som kommer att skapa en ledande konvergent operatör för både privatpersoner och företag i Norge som kan konkurrera med ett flertal attraktiva och nya produkter och tjänster. Transaktionen är bra för de norska konsumenterna och för samhället. Jag vill även varmt välkomna GET och TDC Norges anställda till Telia Company", säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company, i en kommentar idag.

Med förvärvet stärker Telia Company platsen som nummer två bland operatörerna på norska marknaden, efter Telenor. Sammanlagt omsatte Telia och GET/TDC förra året 14,5 miljarder kronor, att jämföra med Telenors 31 miljarder NOK.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561