NYHETSARKIVET
11 okt 2018 14:44
Streamingtjänsten Strim lanseras i Norge av operatören RiksTV
Idag lanseras streamingtjänsten Strim i Norge, med samlat innehåll från bland annat TV 2, TV Norge, HBO Nordic, Discovery, Paramount, Disney och BBC. Bakom tjänsten står operatören RiksTV, som samägs av Telenor, NRK och TV 2. Tanken är att kunna stå emot konkurrensen från globala jättar och målet är att nå 500 000 nya kunder, människor som inte abonnerar på traditionella tv-paket.

"Detta är ett historiskt samarbete vertikalt med aktörer i Norge, inte minst för att möta konkurrensen från internationella aktörer som Netflix med flera. Nu har vi samlat såväl nationella som internationella aktörer i ett och samma streamingpaket. Alla kan bli strimare och prova tjänsten gratis i sju dagar. Det finns ingen bindningstid eller dolda kostnader", säger Rune Åsprang, Direktör för produkt- och tjänsteutveckling på RiksTV och chef för Strim, i en kommentar.

Strim-appen innehåller tusentals filmer, serier och tv-program och kan även streama live från tv-kanalerna. Först blir appen tillgänglig på PC/Mac, Apple TV, Chromecast och smarta telefoner. Och där kommer att finnas tre paket att välja mellan: Strim Mini (149 NOK), Strim film & serier (299 NOK), samt Strim Familie (399 NOK).
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561