NYHETSARKIVET
8 nov 2018 14:51
Söktjänsten Playpilot satsar internationellt med Norge-etablering
Playpilot är tjänsten där du kan söka på serier och filmer och snabbt få information om på vilken tjänst titeln finns. Här finns också funktionen att slussas vidare till den aktuella tjänsten. Efter en långsam uppbyggnad har Playpilot äntligen fått luft under vingarna. Och med 70 000 registrerade användare i Sverige går de nu vidare till Norge. Till att börja med finns NRK och TV2 Sumo med i appen.

- Norge är en mogen marknad där de använder många streamingtjänster per hushåll, varför vi tror efterfrågan för en tjänst likt Playpilot är stor. De har dessutom nästan samma utbud som vi svenskar och danskar har så rent tekniskt sett är Norge en enkel marknad för oss att lansera i. Den stora fördelen här är att vi nu kan hjälpa streamingtjänster och produktionsbolag marknadsföra sitt innehåll i hela Skandinavien, säger Adam Chrigström, COO och medgrundare på Playpilot, till TV-Nyheterna.

TVN: Hur ser satsningen ut inför 2019?

- Under det gångna året har vi haft fullt fokus på att bygga en sticky produkt som genererar engagemang och interaktion, till exempel i form av att watch-lista, betygsätta titlar samt följa andra användare. Även om det finns en del kvar att göra på detta område börjar det se riktigt bra ut, inte minst vad gäller tillväxten. Nästa år kommer handla om skala upp detta ytterligare samt att sakta men säkert börja monetisera trafiken, säger Chrigström.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561