NYHETSARKIVET
9 nov 2018 13:32
Presschefen Magnus Törnblom lämnar Bonnier Broadcasting
Efter 17 år på TV4 lämnar nu press- och kommunikationschefen Magnus Törnblom Bonnier Broadcasting. Ny destination är Klarna där han såklart också intar rollen som presschef.

- Jag gillar verkligen Klarnas tjänster, och ser det stora behov och den stora nytta som både kunder och handlare har av det Klarna erbjuder. Här finns också stora utvecklingsmöjligheter, och en ambitionsnivå för framtiden som jag lockas av. Det ska bli väldigt kul och spännande att få ansluta till Klarnas redan starka team och vara med på den resan, och förhoppningsvis kunna putta in ett bidrag i det arbetet också, säger Törnblom till TV-Nyheterna.

TVN: Hur ser framtiden ut för svenska tv-bolag?

- För TV4:s och C Mores del är jag helt övertygad om att framtiden är ljus. Den långsiktiga strategi som ligger med att göra det starkaste svenska innehållet inom alla genrer, och samtidigt sätta användarna i fokus för allt vi gör genom tjänster som människor vill använda, det är det som kommer fortsätta särskilja TV4 och C More från övriga aktörer. Det har också visat sig funka. Både TV4, TV4 Play och C More fortsätter att växa. Med Telia som ägare kommer TV4 och C More dessutom kunna få ännu bättre förutsättningar att hålla fast i den här unika svenska positionen, och att också utveckla nya typer av erbjudanden. Det är väldigt viktigt om man värnar framgångsrika svenska aktörer på en marknad där konkurrenterna är globala.

TVN: Vad kommer du att sakna mest?

- Att få jobba i en verksamhet som berör så många människor runtom i landet, med de fantastiska kollegor som jag haft, och med frågor som varit minst sagt spännande och utvecklande, det har verkligen varit en ynnest. Jag kommer sakna alla de delarna, inte minst människorna som jag kommit nära. Men de minnena och människorna finns ju kvar, i en ny form bara. Och samtidigt ska det bli otroligt kul att komma in i en ny verksamhet, med nya människor och kolleger som man kommer lära känna och lära av, som också jobbar med frågor som är en viktig del av många människors vardag. Jag ser verkligen fram mot det, avslutar Törnblom.

Törnblom tillträder nya tjänsten i januari.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561