NYHETSARKIVET
12 dec 2018 14:53
Tjänster som Netflix kommer att få mer nytta av operatörer
Netflix avtal med danska YouSee, som TV-Nyheterna har skrivit om, är nytt i sitt slag. Det skriver bland annat Mediavision i anslutning till releasen av senaste kvartalsrapporten om den nordiska videomarknaden. I avtalet är Netflix inbäddat i YouSees digitala tv-tjänst på ett annat sätt än exempelvis i Com Hems TV Hub.

- Skillnaden är att i flera andra operatörers tjänster fungerar Netflix ungefär som i Apple TV, dvs med operatörens gränssnitt men med den egna Netflix-applikationen. Hos YouSee blir nu Netflix en integrerad del av biblioteket, vilket är ytterligare ett steg och det mest integrerade hittills i Netflix fall. En Mediavision-spaning mot 2019 är att det sannolikt blir fler såna erbjudanden, där operatörer paketerar SVOD-tjänster och bakar in dem. Förklaringen är såklart att aktörer som Netflix nu närmar sig den max-penetration som är möjlig på egen hand. De ser helt enkelt en ökande affärsnytta av denna typ av samarbeten, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, till TV-Nyheterna.

Liknande samarbeten har streamingjätten med Sky i Storbritannien och Telefonica i Spanien.
Under 2018 har Netflix adderat 600 00 nya hushåll som abonneter i Norden, vilket gör 3,5 miljoner sammanlagt. För tillfället har YouSee 200 000 kunder berättigade till Netflix-erbjudandet.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561