NYHETSARKIVET
13 dec 2018 14:00
Telia erkänner att de skulle förlora pengar på att blockera pirater
Telenor har tvingats blockera efter domslut, men Telia vägrar och har överklagat såväl blockeringsdom som interimistiskt beslut för att skjuta fram blockeringen. Det har ofta sagt från operatörshåll att de också förlorar pengar på piracy, men TV-Nyheterna har nu kommit över dokument inskickade till domstol, där Telia erkänner att de skulle förlora pengar på att följa domen.

"Genomförande av blockeringsåtgärder i enlighet med Rättighetshavarnas yrkanden skulle kunna innebära betydande kostnader för Telia", skriver de bland annat.

I samma yttrande kvantifierar Telia Company till och med vad det skulle kosta dem att följa blockeringsdomen och menar att det skulle utgöra ”orimlig inskränkning av Telias näringsfrihet och oproportionerliga skador för Telia”.

Det är svårt att inte undra hur mycket det kommande Telia/TV4/C More-bygget kommer att bita sig själv i svansen… Du kan läsa mer om detta och blockeringsdomen mot Telia Company i en längre artikel i morgondagens nyhetsbrev från TV-Nyheterna.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561