NYHETSARKIVET
13 jun 2019 13:44
PL-klubben Arsenal väljer svenska SpringMedia som medieagent
Svenska sportmedieagenturen Spring Media har ingått ett exklusivt avtal med engelska fotbollsklubben Arsenal om den internationella distributionen av klubbens alla medierättigheter och program. Torsten Billing, partner i SpringMedia, säger att företaget kommer att arbeta nära Arsenals medieavdelning och stötta produktionerna.

TVN: Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter av innehållet?

- Vi ser ett växande intresse för kortare klipp, anpassade för mobil och sociala medier, där man får följa laget, spelare och tränare utanför planen. Det finns också ett stort intresse globalt i att få tillgång till alla Arsenals matcher, eftersända i sin helhet, från Premier League, Champions League och Europa League. Vi ser möjligheter i att utveckla ett nära samarbete mellan mediepartners och Arsenal FC, där kanalerna får hjälp av Arsenal att aktivera och bygga intresse runt sina sändningar genom kampanjer och omnämnanden i Arsenals fankanaler och sociala medier, säger Torsten Billing till TV-Nyheterna.

TVN: Kan du berätta mer om hur ni kommer att arbeta med rättigheterna?

- Vi har ett kommersiellt team på tio personer som ansvarar för licensiering av SpringMedias innehåll runt om i världen. Vi för diskussioner med alla potentiella köpare av sportmedierättigheter – tv-bolag, tv-plattformar, telcos, streamingtjänster. Med Arsenals över 100 miljoner fans runt om i världen finns det ofta ett lokalt intresse att förankra diskussioner i och hitta bästa mediepartnern för Arsenal FC i respektive land och region. Vi har även möjlighet att streama innehåll till webbsidor, mobilappar, OTT-tjänster och skapa ett videoarkiv tillgängligt för Arsenals mediepartners.

TVN: Finns det något intresse från svenska eller nordiska tv-hus?

- Arsenal har en stor och dedikerad supporterbas i Sverige och Norden. Vi har en kontinuerlig dialog med alla svenska och nordiska mediehus. Ingenting är klart i nuläget, men vi tror att vi innan Premier League-säsongen startar kommer ha en eller flera mediepartners i Norden för Arsenal FC.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561