NYHETSARKIVET
13 jun 2019 13:47
SVT:s strategichef Jimmy Ahlstrand till Telenor
Telenor Sverige har rekryterat SVT:s strategichef Jimmy Ahlstrand till rollen som chef för Corporate Affairs. Ahlstrand har senaste tio åren suttit i SVT:s ledningsgrupp och får på Telenor ansvar för juridisk och regulatorisk verksamhet, samt kommunikation och hållbarhet.

TVN: Vad kan du ta med dig från SVT till telekomindustrin?

- En hel del. Bland annat insikter om hur man kan arbeta med sitt samhällsansvar. Här har SVT kommit långt. Jag har från SVT också en erfarenhet av att verka i en reglerad miljö som kan vara till nytta. Och sedan skadar det aldrig med blodbyte mellan innehållssidan och distributionssidan för att få en bättre förståelse för den andra sidans verksamhet, säger Jimmy Ahlstrand till Telekomnyheterna.

TVN: Vad med Telenor och deras position lockar dig?

- Telekombranschen är i centrum för ett antal samhällsfrågor som jag tycker är spännande. Det handlar om digitaliseringen av samhället i stort och därmed om demokrati, medier, livskvalitet, integritet, säkerhet och mycket mer. Operatörerna har i dag en samhällskritisk funktion. Bland dem så är i sin tur Telenor en utmanare som dessutom är inne i en spännande utvecklingsfas som jag ser fram emot att vara en del av, säger Ahlstrand.

Även på Telenor Sverige kommer Ahlstrand att ingå i ledningsgruppen och rapportera till vd Kaaren Hilsen.

Rekryteringen av en ny strategichef till SVT påbörjas omgående. Albert Svanberg, chef för programetik, kommer att vara tillförordnad strategichef och ingå i företagsledningen fram tills att rekryteringen är klar.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561