NYHETSARKIVET
23 okt 2019 13:54
Anders Jensen: En full sammanslagning har aldrig varit aktuell
Det är ju på lite av en nedgående marknad som affären mellan Nordic Entertainment Group och Telenor görs, sammanslagningen av Viasat Consumer och den större konkurrenten Canal Digital som presenterades under gårdagskvällen. Satellit-affären är, som Anders Jensen redan sagt, satt under strukturell press och det nya bolaget, som ska samägas 50/50, blir såklart mer konkurrenskraftigt.

- Det är en väldigt logisk affär. Den är bra för kunderna och leder till bättre kvalitet på utbudet. Det är också en affär som vi ser kommer att hålla kvar kunderna längre, säger Jimmy Ahlstrand, chef för Corporate Affairs på Telenor Sverige, under dagens seminarium Terminstart Telekom, arrangerat av nyhetsbrevet Telekomnyheterna.

TVN: Värdet rusar för NENT, men varför blev det inte en full sammanslagning?

- Det är en helt annan transaktion som aldrig varit aktuell, säger NENT Groups vd och koncernchef Anders Jensen till TV-Nyheterna. Vi måste vara tydliga, för det har redan varit en del missförstånd: Denna sammanslagning handlar om Canal Digital och Viasat Consumer. Viasats kanaler finns alltså fortfarande kvar hos NENT Group.

Det sammanslagna bolaget har cirka 1,25 miljoner abonnenter och en ungefärlig nettoförsäljning på mellan sju och åtta miljarder kr. Men från NENT:s sida känns det som att mycket handlar om Viaplay även här. Under bolagets första kapitalmarknadsdag i mars sa vd Anders Jensen så här: "Vi borde finnas i hälften av alla nordiska hushåll inom en snar framtid".

- Det är alldeles riktigt en viktig faktor. Att nu ha möjligheten till en kundbas på runt 1,3 miljoner hushåll ger stora möjligheter till försäljningssynergier, säger Anders Jensen.

TVN: Har ni kommit överens om ett namn på det nya bolaget?

- Nej, inget namn är klart ännu. Våra varumärken har olika styrkor i olika länder, så det är något vi måste komma fram till.

TVN: Blir det några nedskärningar?

- Det är för tidigt att svara på, men självklart vid en så stor sammanslagning är det inte omöjligt att det blir så. Men i vilken omfattning kan jag inte svara på, säger Jensen.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561