NYHETSARKIVET
25 okt 2019 13:48
Allison Kirkby om prioriteringar, utmanarkänsla och kundfokus
En mycket omtyckt chef som hunnit med att vara vd för såväl Tele2 som danska TDC på bara två år. Allison Kirkby har varit favorittippad till posten som Telias nya vd den senaste veckan. Och när TV-Nyheterna når henne idag på förmiddagen har hon sina prioriteringar klara inför tillträdet i vår.

- Min första prioritering blir att lära känna mitt team, och bolagets planer och strategi för att se hur jag kan hjälpa till att accelerera den utvecklingen, säger Allison Kirkby till TV-Nyheterna.

Allison Kirkbys tidigare negativa uttalanden om Telias Bonnier-affär borde ha legat henne lite i fatet, även om hon nu vänt kappan. Däremot är hennes förflutna inom tv-branschen såklart en fördel när Telia förväntas integrera Bonnier Broadcasting. Kirkby har varit såväl finanschef för Liberty Global-ägda Virgin Media som stora (Endemol) Shine Group. Dessutom sitter hon i styrelsen för brittiska BT, med stor tv-del. Ändå är det främst tiden som vd för Tele2 och TDC som hon tar med sig mest ifrån till vd-posten på Telia.

- Från Tele2 tar jag med mig utmanarkänslan och kundfokuset medan jag har med mig transformationsfokuset från TDC där jag också har drivit konvergerade tjänster, men även fått en känsla av vad det innebär att vara vd för ett bolag som betyder mycket för landet, säger Kirkby.

TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561