NYHETSARKIVET
6 nov 2019 13:40
Med NextPlayer ska Vionlabs skapa personliga kanaler

Vionlabs presenterar nya produkten NextPlayer i samband med ett white paper skapat i samarbete med Liberty Global. Det handlar om att skapa en egen kanal, en spellista genererad via machine learning och AI.

- Detta är en tjänst som tagits fram på våran data och resultat vi tar fram via våra content fingerprints tillsammans med partners. Tekniken som har med vilka titlar som ska vara med i den personliga kanalen som är något som kan jämföras med Spotfy’s weekly discovery eller en personlig radiokanal. I vår data kan förstår vi så mycket bättre vilket typ av tempo eller känsla av film eller serier du vill se. Ett exempel jag brukar ta är att efter jag har sett en Michael Bay film så kan jag knappt se en stressig actiontitel till på några dagar då hans filmer är så intensiva och stressiga. Så efter en sådan film byter jag beteende och kanske tittar mer på lugnare innehåll, säger Vionlabds grundare Arash Pendari till TV-Nyheterna.

TVN: Är det den här AI-drivna produkt som ni hade med till IBC?

- Bland annat var det en del av produkterna som vi presenterade och släppte på IBC. Där vi vann Best of show TVB Europe för bästa produkt.

TVN: Varför tillsammans med Liberty Global?

- Vi valde och skriva White paper med Liberty Global på deras initiativ och mer än så kan jag tyvärr inte säga mer.

Vill du som prenumerant läsa detta white paper, mejla oss på info@tv-nyheterna.se.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561