NYHETSARKIVET
12 nov 2019 12:59
EXTRA: Grönt ljus för Telias köp av Bonnier Broadcasting
EU-kommissionen har i dag godkänt Telia Companys förvärv av Bonnier Broadcasting inklusive TV4, MTV och C More. Det skriver Telia i ett pressmeddelande.

Integrationen mellan Bonnier Broadcasting, med dess cirka 1 200 anställda i Sverige, Finland och Danmark, och Telia Company inleds när transaktionen är slutförd vilket beräknas ske den 2 december 2019. TV4, C More och MTV kommer att ingå i Telia Companys nya affärsområde för media. Casten Almqvist som för närvarande är vd för Bonnier Broadcasting, kommer att bli ansvarig för det nya affärsområdet som även kommer att omfatta Telia Companys nuvarande medieverksamhet.

Telia Company har under granskningsprocessen noterat EU-kommissionens invändningar mot förvärvet och har erbjudit bland annat följande åtagande för att garantera att konkurrensläget på mediemarknaden i Norden förblir väl fungerande:

Att licensiera, på rättvisa, skäliga och icke-diskriminerande villkor, Bonnier Broadcastings Free To Air/Basic och premium sportkanaler till tv-distributörer i Sverige respektive Finland.
Att licensiera fristående internet tv-rättigheter, så kallade OTT-rättigheter, till en marknadsaktör i Sverige respektive Finland.
Att sälja reklamutrymme på rättvisa, skäliga och icke-diskriminerande villkor till mobiloperatörer, fastnätsnätsoperatörer (internet-access) och tv-distributörer i Sverige respektive Finland.
Att licensiera Liiga-kanalpaket på rättvisa, skäliga och icke-diskriminerande villkor till tv-distributörer i Finland.

TV-Nyheterna återkommer med mer information om affären.
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561