NYHETSARKIVET
20 nov 2019 13:57
Tele2:s vd: Telia riskerar att låsa marknaden i 10 år
Många är de som har tankar och åsikter om Telias förvärv av Bonnier Broadcasting. Från Tele2:s sida finns oro för den del av EU:s direktiv som säger att Telia ska knyta upp den aktör som får köpa OTT-rättigheterna över en tioårsperiod.

- Marknaden för uppkoppling och underhållning utvecklas extremt snabbt. Därför tycker vi att EU-kommissionens villkor inte är tillräckligt framåtblickande, då de riskerar att låsa marknaden i 10 år framöver. Men villkoren är samtidigt minimiåtaganden, så nu är det upp till Telia att sätta de svenska tv-tittarna i främsta rummet och säkerställa valfrihet genom att innehåll tillgängliggörs brett till de många, genom flera kanaler. Det ska bli intressant att se hur Telia förvaltar det här, inte minst eftersom vårt avtal med Bonnier Broadcasting och TV4 löper ut inom kort, säger Anders Nilsson, vd Tele2, till TV-Nyheterna.

Bransch-veteranen Märta Rydbäck, med ett förflutet som bland annat distributionschef på TV4, har tankar på teknikfrågan.

- Det ska bli spännande att se ifall Telia blir första telco att lyckas hantera en innehållsleverantör utan att trycka in (för mycket) processer & teknik. Särskilt teknikfrågan är ju intressant... Kommer Telia äntligen kunna ena de interna teknikteamen över landsgränserna. Och hur kommer man paketera all den ishockey som man nu äger?, säger Rydbeck, Managing Direcor EMEA Switch Media.

TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561