NYHETSARKIVET
20 dec 2019 19:27
EXTRA: MUNTLIGT AVTAL MELLAN TELE2 OCH TV4
Com Hem har under fredagen säkrat ett nytt muntligt avtal med TV4 gällande rättigheter för TV4-kanalerna och C More. Det innebär att alla Com Hem- och Boxer-kunder kommer återfå dessa kanaler under helgen. Det skriver Tele2 i ett pressmeddelande nu på kvällen

Com Hem och TV4 har under fredagen återigen förhandlat och nått en muntlig överenskommelse. Parterna beräknar att slutföra förhandlingarna under helgen för att Com Hem och Boxer ska kunna tända upp kanaler under helgen 21-22 december.

"Jag är oerhört glad över att vi äntligen har nått en muntlig överenskommelse med TV4. Jag förstår att våra kunder är besvikna över ur de drabbats av detta den senaste veckan, och vi kommer nu jobba dag och natt för att få det nya avtalet på plats. Det är tydligt att många av våra kunder saknar TV4 och oroar sig inför julens tv-tittande. Därför känns det skönt att vi nu kommit framåt i våra samta"l, säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen.

"Det har varit tuffa men konstruktiva förhandlingar under eftermiddagen och kvällen. Det är med stor glädje jag nu kan berätta att tittarna får tillbaka TV4 och C More. Det är också ett välkommet besked för föreningslivet runt om i Sverige att Bingolottos uppesittarkväll ser ut att kunna sändas som planerat. Vi kommer att återkomma med mer information så snart överenskommelsen är färdig", säger Casten Almqvist, vd för TV4 i ett pressmeddelande från TV4.

"Med denna överenskommelse som grund kommer fortsatta förhandlingar ske gällande det totala avtalet mellan Com Hem och TV4", skriver Tele2 i sitt pressmeddelande.

Ingen av parterna nämner något om det muntliga avtalets omfattning varvid det i nuläget är omöjligt att avgöra huruvida Tele2 säkrat streamingrättigheter till TV4:s hela innehåll, vilket har varit kärnfrågan i tvisten.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561