ARKIV
Logga in för att läsa de senaste nyheterna.
13 sep 2019
Fredagsintervjun: Tobias Osmund, vd Spring Media
När IEC blev uppköpta av Lagardère, en av de stora aktörerna inom sportagenturer, lämnade Hans Svelander, Jose Moreno och Torsten Billing bolaget och startade istället Spring Media. Nu är Spring Media tillbaka i samma lokaler på Östermalm i Stockholm som de tre grundarna satt i när de jobbade för IEC. Mycket har hänt sedan dess, de har skapat sig ett namn bland annat genom att jobba med spanska fotbollslandslaget, få Damallsvenskan att lyfta - och dra in kunder som Arsenal och Chelsea. På vd-stolen sitter, sedan januari 2018, Tobias Osmund.
Visa dokumentet >
6 sep 2019
Fredagsintervjun: Filippa Wallestam, NENT Group Nordic
Det har varit en spikrak resa inom MTG och nu Nordic Entertainment Group för Filippa Wallestam. På fem år har hon gått från rollen som Head of Business Strategi fri-tv och radio, via den som Head of Nordic Entertainment Operations till den hon hade tills igår: vd för NENT Group Sverige. Nu har dock NENT bytt verksamhetsmodell, vilket gör att Wallestam åter byter titel: Chief Content Officer för hela Norden. Vilken är NENT:s position på tv-marknaden idag, kan de verkligen räkna hem alla originalproduktioner - och vilka fördelar märks med att vara friställda från MTG? Och först och främst, vad innebär hennes förändrade roll?
Visa dokumentet >
24 maj 2019
Fredagsintervjun: Viveka Hansson, TV4
"Jag har alltid varit väldigt intresserad av berättelser. Och har samtidigt haft en stark känsla för rättvisa. Redan när jag gick på lågstadiet smygbandade jag min fröken, jag tyckte inte hon var riktigt rättvis." Så inleder Viveka Hansson, programdirektör Nyheter & Samhälle på TV4, veckans fredagsintervju.
Visa dokumentet >
5 apr 2019
Fredagsintervjun: Henrik Sund, vd Net Insight
När kommer Net Insight att nå sin fulla potential? Sista kvartalet 2018 landade Net Insights rörelseresultat på minus 58 miljoner kronor. Helåret blev en förlustaffär på 75 miljoner, trots att nettoomsättningen ökade med sex procent till strax över 450 miljoner kronor. De tre affärerna Nimbra, Sye och ScheduAll är i fokus när TV-Nyheterna tar en tur genom Net Insights förändringsresa. Ledsagare: bolagets vd sedan snart ett år tillbaka, Henrik Sund.
Visa dokumentet >
21 jan 2019
Fredagsintervjun: Johan Bolin, vp Products, Edgeware
Edgeware har funnits sedan 2004. Två år senare presenterade de sin första videoserver på IBC och sedan dess har de vuxit till ett av de mer spännande specialistbolagen inom rörlig bild över internet. Johan Bolin anlände till bolaget för fyra och ett halvt år sedan, efter fem år på Tele2, och är ansvarig för produktledningsorganisationen.
Visa dokumentet >
30 nov 2018
Fredagsintervjun: Åsa Edlund Jönsson, sportchef SVT
När vi ber Åsa Edlund Jönsson om att få göra en längre intervju med henne inleder vi med ett grattis. SVT Sport har precis fått utmärkelsen världens bästa sportkanal vid sportfilmfestivalen i Milano. Närmare bestämt: TV Sport Emotion Award – The Best TV Sport Channel in the World, detta i kategorin Sport Values of a TV Programme.
Visa dokumentet >
14 mar 2019
Villkor anmälan till nätverksträff
När du anmäler dig till nätverksträffen sparar vi information för att kunna informera dig. Dina uppgifter kan komma att användas i marknadsföring framöver, men du kan såklart när som helst be oss att radera dig från listorna.
Visa dokumentet >
5 okt 2018
Fredagsintervjun: Birgitta Wännström, producent och delägare Bigster
Birgitta Wännström, producenten bakom storsuccén Gåsmamman, har gjort avtryck i tv-industrin under många år. Men det är inte förrän nu hon helt hittat hem som producent. Tillsammans med tidigare Discovery-chefen Calle Jansson och skådespelerskan Alexandra Rapaport driver hon sedan en tid tillbaka produktionsbolaget Bigster, där Gåsmamman är en av titlarna.
Visa dokumentet >
23 mar 2018
Fredagsintervjun: Jonas Hasselberg, TeliaCompany
I dagens fredagsintervju med Jonas Hasselberg får vi höra om Telias tv-strategi, om tiden på Microsoft, de tuffa åren på Nokia och tidiga karriären med att plocka tomglas. Men vi inleder på Ericsson där nuvarande karriär tog sin början.
Visa dokumentet >
2 mar 2018
Fredagsintervjun Catarina Lundbäck
När Catarina Lundbäck var tolv år hade hon redan bestämt var hon skulle jobba när hon blev vuxen: på Efterlyst. Nu har hon den tiden bakom sig, har startat eget produktionsbolag, Alaska, och skriver dessutom kriminalkrönikor i Expressen.
Visa dokumentet >
19 jan 2018
Fredagsintervjun: Eva Hamilton
I över 40 år har hon arbetat inom svenska medier. Från början som journalist på bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet, sedan som reporter och korrespondent hos SVT innan hon 2006 tog över som vd för public service-organet, en position hon satt på i åtta år. Och förra våren tog hon över efter Björn Rosengren som ordförande för Film&TV-Producenterna. Ett minst sagt spännande yrkesliv som inte alls är över ännu. Veckans fredagsintervju gör vi med Eva Hamilton.
Visa dokumentet >
10 feb 2016
Fredagsintervjun: Johanna Berlinde, TeliaSonera
27 mar 2015
TV-Nyheterna Analys, pdf-tidning, januari - mars 2015
12 feb 2015
Nya Discovery-loggan
Här är Discovery Networks Swedens nya logga
Visa dokumentet >
4 dec 2014
TV-Nyheterna Analys, pdf-tidning, november-december 2014
16 okt 2014
TV-Nyheterna Analys, pdf-tidning, september-oktober 2014
TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561