NYHETSARKIVET
27 sep 2011 15:48
Ownit tar in Viasats kanaler i utbudet – och förhandlar med Alltele
Bredbandsoperatören Ownit som även säljer IPTV, främst till bostadsrättsföreningar, har utökat kanalfloran med Viasats kanaler. Tidigare har Ownit erbjudit TV i samarbete med Canal Digital. Sedan den 1 juli återfinns både Canal Digitals och Viasats kanaler i utbudet.

– Det stämmer att Ownit har tecknat ett samarbetsavtal med Viasat om distribution av IPTV. Vi har haft en efterfrågan från våra kunder på att ta in Viasat i utbudet. Min bedömning är att det är sportkanalerna som lockar, i synnerhet fotboll, golf och motor.

Försäljningen går enligt plan och det är många kunder som tecknat abonnemang med Viasat, säger Stefan Tengvall, vd för Ownit, till TV-Nyheterna.

När det gäller avtalet med Canal Digital så hänger det dock lite i luften eftersom bolagets IPTV-verksamhet snart kommer att övertas av Alltele.

– Vi har sedan tidigare ett samarbete med Canal Digital om distribution av IPTV, som eventuellt blir Alltele. Vi för dialog med Alltele om att förnya det avtalet och ser med tillförsikt på dessa diskussioner, säger han.

De två bolagen Ownit och Alltele sitter för övrigt i samma trappuppgång på Telefonvägen 30 i Hägersten.
TIPSA EN VÄN
Dahlström Media AB
Kungsgatan 29, plan 4
111 56 Stockholm
info@tv-nyheterna.se
www.tv-nyheterna.se
Orgnr: 559329-2187