NYHETSARKIVET
3 jun 2022 13:34
Fatima Varhos efter FLX: Vi ville äga våra beslut

I veckan har det skrivits om nya produktionsbolag Asp Varhos. För Fatima Varhos och Frida Asp var det dock inget snabbt beslut. Och avskedet från FLX har dragits ut på grund av pågående projekt. Men det som, för stora delar av branschen, varit en öppen hemlighet sedan ett tag är nu alltså officiellt.

- Jag och Frida har känt varandra sedan vi jobbade ihop med Tomas Alfredson och och Piodor Gustafsson på Another Park Film för 12 år sen. Frida tog in mig på FLX och vi producerade flera serier där ihop. Vi funderade länge och väl på att starta eget och kände att det var rätt tillfälle nu. Vi ville äga våra beslut - och är ett oberoende bolag) -och ge de projekt vi satsar på all vår tid, säger Varhos till TV-Nyheterna.

Två serier för Netflix är som sagt redan okejade, dels ännu en Giolito-finansiering, dels en historia om ett tjejgäng. Men hur tänker de att de ska sticka ut bland andra produktionsbolag?

- Det är ju inte helt lätt att svara på. Vi vill inte begränsa oss, men - som sagt - vi kommer att producera två, tre projekt max per år och vara väldigt involverade producenter. Alla genrer är intressanta så inget specifikt där heller, dock vill vi gärna lyckas göra filmer och serier av hög kvalitet, oavsett vad det handlar om - men det säger väl alla…

TIPSA EN VÄN
Dahlström Media AB
Kungsgatan 29, plan 4
111 56 Stockholm
info@tv-nyheterna.se
www.tv-nyheterna.se
Orgnr: 559329-2187