NYHETSARKIVET
21 jul 2022 10:06
Viaplay köper Premier Sports för 368 miljoner kr

I samband med dagens kvartalsrapport avslöjar Viaplay Group att man förvärvat brittiska sporttjänsten Premier Sports. Det är en affär som onekligen ökar trycket inför Viaplay-lanseringen i Storbritannien i höst. Aktören driver betal-tv-kanalerna Premier Sports 1 och 2, reklamfinansierade kanalen FreeSports samt streamingtjänsten Premier Player. Transaktionen värderar Premier Sports till 30 miljoner GBP.

"Det här förvärvet kommer att sätta Viaplay på den brittiska kartan och accelerera vår utveckling på denna nyckelmarknad. Premier Sports har en lojal och växande abonnentbas, väletablerade distributionsavtal och produktionskompetenser, och en fantastisk sportportfölj som kompletterar vår egen. Det finns också en stor möjlighet att göra Viaplays bredare utbud, inklusive våra prisvinnande Viaplay Originals, tillgängligt för Premier Sports abonnenter. Vi har säkrat det här växande och lönsamma bolaget till en attraktiv värdering. Det här är ett snabbt och effektivt sätt att bygga en ännu starkare position för Viaplay i Storbritannien", säger koncernchef Anders Jensen om affären.

Premier Sports har för närvarande 220 000 betalande abonnenter och rättigheter som La Liga, Rugby Football League och landslagsmatcher för Skottland, Irland och Nordirland.
TIPSA EN VÄN
Dahlström Media AB
Kungsgatan 29, plan 4
111 56 Stockholm
info@tv-nyheterna.se
www.tv-nyheterna.se
Orgnr: 559329-2187