NYHETSARKIVET
21 feb 2022 14:00
Stallwood om valet att lämna Paramount för SVT
Karolina Stallwood lämnar ViacomCBS/Paramount efter tre år. Istället ska hon ta rollen som chef för SVT International. Stallwood har haft rollen Senior Director All Brands Nordics på ViacomCBS och senast Head of Entertainment på Paramount. Innan dess var hon tre år på MTG/Nent som innehållschef. På SVT ersätter hon Stephen Mowbray, som lämnade för Nent Group tidigare i år.

- Det här är verkligen ett drömjobb för mig. SVT har ett utbud i världsklass och att få fortsätta leverera ett brett, högkvalitativt utbud av underhållning med de allra bästa inköpta programmen är både otroligt roligt och ett viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet och vara en del av ett oerhört kompetent team, säger Stallwood till TV-Nyheterna.

Vad är du mest stolt över med tiden på Viacom?

- Jag skulle säga lanseringen av Paramount+ på den nordiska marknaden och den faktiska resan vi har gjort från att ställa om från en traditionell linjär affär med Paramount Networks kanaler till en streamingaffär med en ny DTC produkt. Tjänsten är redan en stor succé med ett brett kvalitetsutbud. Och trots extremt tuff konkurrens är jag väldigt glad och se att vi redan är en viktig spelare på marknaden på så relativt kort tid. Och så hela teamet förstås - de är otroligt kompetenta!

"Jag är så glad för att Karolina valt att tacka ja till det här jobbet. Det inköpta utbudet är viktigt, för SVT och för publiken, och konkurrensen har blivit stenhård. Karolina har den erfarenhet och energi som krävs för att de mest spännande serierna ska hamna hos oss även i framtiden", säger Eva Beckman, programdirektör på SVT, om rekryteringen.

Stallwood börjar på SVT i maj, då också som del av programledningen.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561