NYHETSARKIVET
15 mar 2022 13:48
HBO och Discovery+ blir en tjänst, vad händer med Allsvenskan?

Sammanslagningen av AT&T-ägda Warner Media och Discovery, som förväntas bli klar i april, kommer av allt att döma bygga en gemensam streamingtjänst av HBO Max och Discovery+. Det skriver Variety. Det har tidigare spekulerats att båda tjänsterna ska behållas separata till viss del och istället bundlas, vilket dock kommer att ske i ett första skede.

I februari berättade Discoverys vd David Zaslav att det nya, sammanslagna bolaget Warner Bros. Discovery dock inte kommer att kasta sig huvudlöst in i det stora spenderar-kriget vad gäller innehåll. Discovery hade i december 2021 22 miljoner betalande abonnenter. HBO och HBO Max hade sammanlagt nära 74 miljoner.

Vi undrar såklart hur stort fokus som kommer att ligga på sport. Om nya Warner Bros. Discovery-tjänsten kanske blir sportfri och att Eurosport, som ju i sin tur ska gå ihop med BT Sport, blir fristående sport-tjänst. Men vad händer då med Allsvenskan och mer lokala initiativ? Svårt att se hur det ska passa in. Frågan är också om det kommer att bli en avod-version. Discovery+ finns som avod, men inte HBO Max. Kanske blir det frivilligt, betala mer för annonsfri. Många frågor som ska få svar under året.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561