NYHETSARKIVET
16 mar 2022 14:16
Bloomberg: tv-serier står för 75% av tittandet på Netflix

Bloomberg har analyserat de siffror Netflix släppt vad gäller tittandet på tjänsten. Bland annat har man kommit fram till att tv-serier slår filmer. 75 procent av allt tittande på tjänsten är tv-serier, vilket kanske inte är så märkligt då serier är längre. Serier funkar också bättre på andra språk än engelska, medan filmer inte gör det på samma sätt.

Bloomberg är i sin analys skeptisk över om valet att släppa alla avsnitt samtidigt, som Netflix gärna gör, är hållbart. Konkurrerande tjänster gör det sällan och deras serier har ofta längre relevans. Men intensiteten i tittande är å andra sidan högre hos Netflix-tittarna. De flesta serier som släpps på tjänsten är borta från Topp 10 inom tio dagar.

De produktionsländer som funkar bäst (bortom USA) är i ordning: Sydkorea, Storbritannien, Spanien, Colombia, Polen och Frankrike. De titlar som hittills hållit sig kvar längst på Netflix globala Topp 10 är Squid Game, Hometown Cha-cha-cha, Carinha de Anjo, Money Heist, Queen of Flow, Maid, Newly Rich – Newly Poor, Red Notice, Yo soy Betty och Blood Red Sky. Bara två av titlarna är engelskspråkiga.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561