NYHETSARKIVET
16 mar 2022 14:20
Nent och Tele2 stärker samarbete, Viaplay i Tele2 Play

Nent Group och Tele2 meddelar idag att man stärker sitt samarbete på flera plan. I vad man kallar ett strategiskt distributionspartnerskap läggs olika versioner av Viaplay i de tre tv-paket som Tele2 erbjuder sina kunder. Enligt parterna kommer allt innehåll från Viaplay senare i år även vara tillgängligt i Tele2 Play.

Så vad skiljer detta avtal mot tidigare?

- Det här avtalet är mer fokuserat på streaming, på Viaplay, då det tar plats i alla våra tv-paket. Det är ett stort steg, kanske främst för våra kunder. Vi vet att de flesta konsumenterna nu mest efterfrågar streaming. Och detta avtal är unikt mellan oss och Nent, inga andra operatörer har ett sådant, säger Niclas Rosendahl, Head of Entertainment på Tele2, till TV-Nyheterna.

Senare i år ska Viaplay integreras mer i Tele2 Play. Hur kommer det att se ut i upplägg och prisbild?

- Vi kommer att se över våra streamingpaket tillsammans med Nent och ser att en ny portfölj av paket ska erbjudas. Vi ska innovera play-appen och inkludera Viaplay. Vi vill vara Home of entertainment. Men hur priserna ska sättas då, hur upplägget kommer att se ut, det får vi återkomma om, säger Rosendahl.

Tele2 har i och med detta avtal uppdaterat sina tv-paket till Standard (299 kr/månad), där Viaplay Film & Serier ingår, Flexibel (399 kr), där Viaplay Medium ingår, och Premium (699 kr), med Viaplay Total.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561