NYHETSARKIVET
17 mar 2022 13:39
Nent: Viaplay tillgängligt via Tele2 Play+ som egen app

Det nya distributionsavtalet mellan Nent Group och Tele2, som TV-Nyheterna skrev om igår, har beskrivits som ett unikt samarbete. ”Vi tar ytterligare ett steg i partnerskapet och fördjupar vårt samarbete med Tele2”, säger man. Men hur skiljer det sig från tidigare avtalet med Comhem/Tele2?

- I och med detta kommer flera hundra tusentals av Tele2:s betal-tv-kunder att få ett Viaplay-paket som en fast del av sitt tv-abonnemang hos Tele2. Beroende på storleken på paketet hos Tele2 får de olika Viaplay-innehåll (Viaplay filmer och serier, Viaplay Medium eller Viaplay Total). Utöver detta inleds ett samarbete där Tele2 Play+ och Viaplay kombineras i ett erbjudande oberoende av Tele2:s linjära tv-paket, och det är en satsning som lanseras senare i år, säger Nahir Aslan, Head of External Communication, till TV-Nyheterna.

Hur skiljer det sig mot avtal med andra operatörer?

- Vi har redan tidigare haft avtal med operatörer där ett Viaplay-konto ingår, men det unika med det här avtalet är dels att distributionen av Viaplay är så bred och når ut till så många kunder och dels att Viaplay dessutom kommer att bli tillgängligt via Tele2 Play+, som en egen app. Det betyder att man kommer kunna söka innehållet som finns i Viaplay i Tele2 Play+, och sedan skickas man till Viaplay för att titta på innehållet.

Viaplay ska senare ingå i Tele2 Play+, varför blir det just Tele2 som får den dealen?

- Tele2 är en av de största spelarna på den svenska marknaden, som vi har samarbetat med under lång tid. Med det här samarbetet säkerställer vi att en stor del av de svenska hushållen tar steget in i streamingvärlden genom tillgången till Viaplay och det exklusiva innehållet som tjänsten erbjuder, säger Aslan.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561