NYHETSARKIVET
23 mar 2022 14:20
SVT gör omprioriteringar för krigsbevakningen

SVT har redan gjort stora förändringar för att kunna ge en större och mer aktuell bild av det pågående kriget i Ukraina. Bland annat med längre morgonsändningar. Nu gör man omprioriteringar för att stärka bevakningen ytterligare.

"Vi har haft en intensiv bevakning sedan krigsutbrottet och genomfört dagliga, långa extra sändningar, förlängda nyhetssändningar och specialinsatta program. För att klara att upprätthålla mängd och kvalitet gör vi nu en rad omprioriteringar", säger Jan Helin, SVT:s mediedirektör, i en kommentar.

Bland annat får dagliga Forum-sändningarna på TV2 stå i vänt för att släppa fram krigsrapportering från Deutche Welle. Dessutom blir det mer direktrapportering och publikfrågor i SVT Nyheter och parallella sändningar i SVT Play. Och ett nytt styrdokument har tagits fram:

"Det är en tydlig ordning kring tre nyhetslägen som vi nu vidtar en rad åtgärder för att klara. Vi räknar ännu med att klara bevakningen genom prioriteringar som får liten påverkan på annan programverksamhet, men om kriget blir långvarigt kan det få större konsekvenser i annat utbud. Vi har tydligt sagt det självklara till oss själva och organisationen: Att bevaka det första angreppskriget i Europa sedan 1939 är prioritering ett för SVT så länge det pågår. Allt annat är prioritering två", säger Helin.


TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561