NYHETSARKIVET
22 apr 2022 13:36
Inga åtal för sexualbrott vid Paradise Hotel-inspelning

Åklagarmyndigheten har lagt ner utredningen om sexuelabrott i samband med inspelningen av Nent Groups serie Paradise Hotel. Anledningen är att brott inte går att bevisa.

"Nu har alla förhör med de inblandade personerna hållits och min bedömning är att jag inte kan bevisa att brott har begåtts. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att styrka brott, förundersökningen läggs därför ned", säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin, som varit förundersökningsledare.

Händelsen, som inleddes med att två kvinnor våren 2021 anmälde att de blivit utsatta för sexualbrott under inspelningen, har fått stor uppmärksamhet i medier och ledde till att Nent Group vilade serien. En man som deltog i den norska upplagan har dock dömts till fängelse för våldtäkt. En händelse som skett innan inspelning.

Om den nya versionen av Paradise Hotel skrev Nent Group under hösten:

"I nya Paradise är huvudfokus att återspegla unga människors verklighet och vardag. Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald. Det kommer att ske stora förändringar kring delar av de klassiska momenten, något vi ser fram emot att presentera nästa år."

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561