NYHETSARKIVET
11 apr 2019 11:42
SVT tappar Vinterstudions rättigheter till NENT Group
Från och med säsongen 2021 och i fem år framåt har NENT Group, med kanalerna TV3, TV6, TV10 och streamingtjänsten Viaplay bland andra, säkrat de nordiska sändningsrättigheterna till alpina världscupen i längdskidåkning och alpint. De tar även över rättigheterna till alpina VM 2023 och 2025.

"Det här avtalet är en mycket viktig milstolpe för NENT Group och jag ser det som lika viktigt som när vi förvärvade rättigheterna till Ishockey-VM 1989 och OS 2011", säger Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group.

Totalt handlar det om en ansenlig mängd tv-timmar som SVT och flaggskeppet Vinterstudion förlorar. Och eftersom NENT köpt rättigheterna för hela Norden så gäller samma förlust även för YLE i Finland och NRK i Norge.

- Självklart är det tråkigt att vi inte lyckades köpa kommande period av vintersport som fanns i det rättighetspaketet. Men Vinterstudion kommer att leva i minst tre år till trots NENT:s förvärv. Och min ambition och förhoppning är självklart att Vinterstudion kommer att sändas mycket längre än så, säger SVT:s sportchefPÅsa EDlund Jönsson till TV-Nyheterna.

TVN: Hur mycket dyrare blev det jämfört med tidigare?

- Rättighetsbelopp kommenterar vi aldrig. Dessutom vet ju inte vi vad NENT betalade för Sverige eftersom de köpte rättigheterna för hela Norden.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561