NYHETSARKIVET
12 apr 2019 10:39
SVT hoppas på samarbete med NENT vad gäller vintersport
TV-Nyheterna har talat med SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson, som är hoppfull trots gårdagens tapp av rättigheterna till den alpina världscupen till NENT Group.

– Vinterstudion kommer att leva i minst tre år till trots NENT:s förvärv. Och min ambition och förhoppning är självklart att Vinterstudion kommer att sändas mycket längre än så.

TVN: Hade inte de nordiska public service-bolagen SVT, YLE och NRK kunnat gå ihop om budgivningen, eller är det mot reglerna?

– Det var ett alternativ som vi undersökte men av flera skäl var det inte möjligt. Sen vet vi inte ens om ett sådant, gemensamt, bud hade räckt ekonomiskt i kampen mot NENT.
Infront, som sålde rättigheten, gav SVT möjlighet att lägga ett bud på den marknad vi verkar på, det vill säga lägga bud på tv-rättigheten för Sverige. NENT, som finns med verksamhet i hela Norden, kunde däremot lägga ett bud för hela Norden.

TVN: Tror du att det kan bli ett samarbete kring rättigheterna, som vid hockey-VM?

– Vi har ett bra samarbete med NENT gällande herr-VM i ishockey och nu även kring junior-VM och Euro Hockey Tour. Jag hoppas därför att vi kan hitta ett samarbete kring vintersport också.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561