NYHETSARKIVET
10 jun 2019 13:58
Fem får gå när Magine lägger ned streamingtjänsten Plejmo
Som vi kunde berätta förra veckan lägger Magine ned sin streamingtjänst Plejmo och kunderna erbjuds att flytta sina konton till konkurrenten Blockbuster, som ägs av danska TDC. TV-Nyheterna har talat med Magines informationschef, Håkan Tranvik:

TVN: Hur många anställda berörs av att Plejmo läggs ned?

- Magine är numera i första hand en B2B-plattform som erbjuder operatörer och programleverantörer en helhetslösning för drift av streamade tjänster på en global marknad. Denna verksamhet berörs mycket lite av detta. Plejmo har drivits i ett separat bolag, Magine Sweden AB, med ett tajt superteam av fem anställda. Dessa berörs.

TVN: Så de fem anställda får sluta?

- Plejmotjänsten läggs ner och personalen är tyvärr uppsagd. Värt att beakta för alla rekryterare i mediesektorn. Det är verkligen ett litet superteam som drivit hela tjänsten i fyra länder. De senaste månaderna har teamet dessutom planerat och genomfört övergången till Blockbuster.

TVN: Hur många aktiva användare har Plejmo och hur har erbjudandet att flytta över till Blockbuster tagits emot?

- Plejmo har drygt 300 000 aktiva användare som nu erbjuds en förmånlig övergång till Blockbuster och responsen har varit överväldigande. Övergångsperioden sträcker sig över en månad, så det slutliga resultatet dröjer än några veckor.

TVN: Använder Blockbuster er plattform Magine Pro? Kommer de att göra det i framtiden?

- Blockbuster använder inte Magine Pro just nu. Vad som händer längre fram vill jag inte kommentera.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561