NYHETSARKIVET
6 sep 2019 13:29
Lena Glaser lämnar programdirektör-jobbet och SVT efter 18 år
I och med att SVT strukturerar om, och låter de två programdirektörerna bli en, lämnar Lena Glaser SVT där hon varit i 18 år. På meritlistan finns mycket, men kanske främst skapandet av SVT Play.

- Det känns så klart lite sorgligt, men också väldigt spännande. Jag har varit på SVT i 18 år i olika roller i SVT:s företagsledning och programledning och det har varit otroligt kul! Jag har tillsammans med extremt kompetenta personer fått utveckla program och tjänster i en tid då TV-marknaden har varit i stadig förändring. Nu är det dags att göra någonting annat, jag vet ännu inte vad, men jag har en hel del tankar. Tills vidare kommer jag att glädjas åt det härliga utbud som kommer visas på SVT i höst, säger Glaser till TV-Nyheterna.

"Lena Glaser är en pionjär inom medieutveckling och har med all sin djupa kunskap, sin starka public service-känsla och sin analytiska skärpa varit en av dem som har haft störst betydelse för SVT:s digitala utveckling framåt. Hon var med och utvecklade SVT Play som idag är Sveriges första och största playtjänst. De senaste åren har Lenas kloka avtryck synts tydligt i utbudet, vi har jobbat nära för att ta SVT till nästa nivå och jag kan bara beklaga att hon nu lämnar SVT och önska varmt lycka till", säger Hanna Stjärne

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561