NYHETSARKIVET
6 sep 2019 13:29
SVT gör om organisationen, Helin blir mediedirektör
Hösten verkar vara ombyggnationens tid. Dagen efter att NENT Group berättar om sin bantade ledningsgrupp meddelar SVT att en ny strategi ska tas fram under hösten. Allt är inte klart, men de två stora förändringarna är att Jan Helin inte längre är en av två programdirektörer - istället ska han inta rollen som mediedirektör, med ansvar för att föra SVT närmare publiken - och att Lena Glaser lämnar SVT.

"Det är nödvändigt att ta nya steg för SVT. Vid införandet av en ny företagsstrategi görs ofta förändringar i organisationen för att ge tyngdpunkt och prioritering till vissa frågor. När två programdirektörer blir en renodlas rollerna och vi ska fortsätta att modigt dra ut linjerna för framtidens tv. Digital utveckling, dataanalys och nästa drag kring våra digitala tjänster och kanaler kommer att vara stora frågor för den nya mediedirektörsrollen, tillsammans med utvecklingen av det journalistiska berättandet", säger vd Hanna Stjärne om höstens omorganisation.

Två programdirektörer ska alltså bli en, med ansvar för alla programbeställningar som inte har med sport, samhälle, nyheter och dokumentärt att göra (de håller Helin fortfarande i). Rekryteringen för den rollen kommer att inledas under hösten och fram till dess blir Thomas Hall (programchef nöje) tillförordnad.

Den nya organisationen träder i kraft 1 oktober.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561