NYHETSARKIVET
10 sep 2019 14:05
Fixi ledsagar unga tittarna genom Viaplays Playland från fredag
Fixi i Playland är inte bara Nordic Entertainment Groups nya stora barnsatsning och en framåtlutad variant av animerad film, fast live. Fixi är också namnet på Viaplays nya ledsagare genom Viaplays barnsektion. Bakom skapandet finns Sara Edwardsson, Splay One och NENT:s virtuella StudioV.

Fokusmålgruppen för Fixi är 5-8 år, men förväntningarna är att det ska fungera såväl uppåt som neråt. Och mycket handlar om att aktivera barn och skapa teknik-intresse. Alla avsnitt är inspelade i motion capture-teknik och kommer att släppas samtidigt i alla nordiska länderna, på fyra olika språk.

- Vi kände att vi var tvungna att utmana vad vår tjänst ska vara för barn. Vi vill leka med gränserna mellan spel och film med interaktiva uppdrag i varje avsnitt där tittarna involveras. Och med Fixi kommer vi i längden att göra om hela Kids-produkten, säger Viaplays produktchef Jessica Berglund till TV-Nyheterna.

Eftersom produkten är interaktiv, med tryck-knappar, var den först tänkt för platta och mobil, men ganska snart insåg man att många tittare skulle förloras om inte den stora skärmen inkluderades. Fixi fungerar dock inte ännu på Apple TV.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561