NYHETSARKIVET
16 sep 2019 13:54
Telia enda distributör som levererar TV4 utan krav på distributionsform
I ett reportage i helgen i SR:s Medierna, där TV-Nyheterna blev konsulterade i vissa frågor, diskuterades affären Telia/Bonnier Broadcasting. Bland annat intervjuades Telenors tv-chef Leif Björklund, som nu sa rakt ut vad som ryktats i tv-branschen en tid – det att Telia och Bonnier Broadcasting redan innan en affär var aktuell haft speciella avtal:

"Det jag är orolig för är om detta är början på något slags kapprustning där operatörer köper upp mediebolag. Om det skulle bli fallet är det lätt att man skapar inlåsningar i branschen, där exempelvis kunder skulle vara tvungna att köpa bredband eller mobiltelefoni från en viss operatör för att få tillgång till visst innehåll. Och det kan inte vara till konsumenternas fördel i slutändan", säger Leif Björklund, och påstår även att Telia som enda distributör får leverera TV4 utan krav på att kunden har en tv-box.

"Konsumtionen av tv förändras radikalt just nu, fler väljer att inte titta på linjär-tv, utan när de vill – det vi kallar on-demand. Och då vill man också välja vilken enhet man använda för att konsumera. I det här fallet är vi oroliga för att den ensamrätt som Telia verkar ha idag, att få leverera TV4:s kanaler utan krav på distributionsform. Det handlar i slutändan mest om att skapa en kundupplevelse som är så bra som möjligt", avslutar Björklund.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561