NYHETSARKIVET
1 okt 2019 14:06
TDC-ägda YouSee säger upp avtalet med Discovery
Tvisten mellan TDC-ägda YouSee och Discovery i Danmark är nu över. YouSee sade sig inte vilja ha Discovery Networks kanaler i de vanliga tv-paketen efter nyåret, det handlar bland annat om Kanal5, Canal9 och Eurosport, utan i eget-valutbudet. Då hotade Discovery med att ta bort alla kanaler ur utbudet. Och nu har YouSee formellt sagt upp avtalet, vilket betyder att deras kunder förlorar 11 kanaler vid årsskiftet.

"YouSee har nu förmellt sagt upp avtalet med Discovery. Vi mottog uppsägelsen från dem under gårdagen. Det betyder desvärre att vi från 1 januari inte längre har ett avtal med YouSee", säger Discoverys danska chef Christian Kemp i ett uttalande i dag, och fortsätter:

"Om det verkligen handlar om valfrihet och flexibilitet, bör YouSee ta bort de fasta tv-paketen och flytta alla kanaler till Eegt val, inklusive deras egen kanal Xee - och inte bara Discoverys. I mina ögon är det tyvärr inte målet med YouSee: YouSee använder istället sin dominerande marknadsposition för att driva Discovery ut ur tv-marknaden och diktera vilket tv-innehåll deras kunder ska titta på."

I Discoverys utbud finns bland annat inhemska Superligan.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561