NYHETSARKIVET
3 okt 2019 13:57
Kommentarer på konservativa partiers SVT-politik
De tre konservativa partierna i landet har senaste tiden repeterat gamla mantra om SVT-uppdraget. För M och KD inför partistämmor. I en debattartikel i DN skriver Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef, bland annat så här om detta:

"Det är egentligen ingen nyhet att enskilda partier gör sporadiska utspel om att de vill "smalna av" public service-bolagens verksamheter. De kommer lika regelbundet som deltävlingar i en Melodifestival. Men de har väldigt lite med den politiska verkligheten att göra."

Och i en kommentar på LinkedIn skriver Martin Persson, tidigare public service-utredare och nu på Paues Åberg Communication:

"Vill man på allvar påverka politikens inriktning bör det ske när den utreds. Och den här gången hade alla riksdagspartier världens chans att göra det, eftersom de alla satt med i public service-kommittén. Efter att vi lämnade vårt förslag har det tröskats i regeringens kvarnar i nästan ett och ett halvt år. Och nu är det inte ens tre månader kvar tills det nya tillståndet ska börja gälla. Ganska yrvaket att nu komma med utspel som borde ha gjorts i kommittén för länge sedan."

I en ledare på Aftonbladet skriver Janne Scherman:

"Det är obestridligt att KD inte förstått särskilt mycket av det som hänt: de kommersiellt finansierade medierna blir alltmer kommersiella med vikande publicistiska ambitioner. Tuffa neddragningar och nedläggningar av lokala redaktioner. Därtill växande internationell konkurrens och dramatiskt ökat utbud på nätet. I detta behövs ett starkare public service, inte ett svagare."

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561