NYHETSARKIVET
8 okt 2019 13:42
Osäkert hur NENT Sverige kommer att drabbas efter storvarslet i Norge
I och med att Nordic Entertainment Group skapar om organisationen till ett nordiskt styrt bolag kan det bli fråga om ett stort antal uppsägningar, tills vidare i den norska delen. I norska branschmedier kallas det den brutalaste nedbantningen i ett norskt tv-företag någonsin. Kritik har också förts om att kvar blir några säljare och en marknadsavdelning av de 70 som tidigare jobbat med tv-delen – resten kommer att styras från Stockholm.

- På NENT Group gör vi en betydande förändring av vår verksamhetsmodell för att förbereda företaget för framtiden. Det är möjligt att människor kommer att tvingas lämna NENT Group som ett resultat av våra nya planer, och i Norge kan processen påverka mellan 30 och 50 heltidsanställda i vår tv-verksamhet. Vi måste dock slutföra förhandlingar med arbetstagarrepresentanterna innan vi kan ge ytterligare information, säger Nicholas Smith, nordisk presschef på NENT, till TV-Nyheterna.

Frågan är hur detta kommer att påverka den svenska organisationen? Som TV-Nyheterna skrev om i september står många från såväl nordiska som svenska ledningsgruppen utan titel efter den senaste omorganisationen.

- Det är möjligt att människor kommer att lämna NENT Group som ett resultat av vårt nya upplägg. Vi har startat en HR-process på var och en av våra marknader den här veckan. Vi kan dock inte ge någon siffra på hur många personer som kan drabbas i Sverige, säger Smith.

Tanken, som TV-Nyheterna ser det är, för Nordic Entertainment Group att strömlinjeforma utbud och organisation – med Viaplay som ett dunkande, nordiskt hjärta. Frågan är om TV3 och kabelkanalerna inte bara är ett nödvändigt ont för tillfället.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561