NYHETSARKIVET
9 okt 2019 13:48
Telenor Sverige: kanalbolagen hindrar oss erbjuda det kunden vill ha
Hos Telenors kunder i Norge lanseras denna vecka en ny T-We-tjänst. Men i Sverige får kunderna vänta på en ny tjänst. Dels handlar det om att avtal med kanalbolagen är i vägen, dels att de i Sverige vill vara mer hårdvaruoberoende.

- Vi är väldigt glada över att Telenor nu lanserar sin nya tv-produkt i Norge men i Sverige kommer vi inte lansera riktigt samma tjänst. Tittar man på den nya norska digitalboxen, T-We Boks II, så ser dels de tekniska förutsättningarna lite olika ut i Telenor Norge och Telenor Sverige, och dels tror vi i Sverige mer på att utveckla en produkt som är oberoende av vilken hårdvara man använder – det är precis vad våra kunder förväntar sig idag. Vi är inte riktigt redo att berätta mer i detalj om dessa planer ännu, men kan lova att Telenors kunder kommer få ta del av riktigt spännande saker inom kort, säger Telenor Sveriges tv-chef Leif Björklund till TV-Nyheterna.

Den nya norska tjänsten bygger på att kunden sätter samman ett eget paket. Något som Björklund säger är omöjligt idag i Sverige.

- I Norge och Danmark har det under en period funnits en rörelse mot tv-paketeringar där kunden får ett antal poäng att använda för att sy ihop sina egna kanalpaket, vilket ju är fantastiskt från ett konsumentperspektiv. I Sverige har branschen inte kommit lika långt eftersom kanalbolagen i stor utsträckning fortfarande styr över hur vi får sälja kanalpaket, men jag skulle vilja påstå att Telenor är den spelaren på marknaden som gör mest för att få till en förändring på den fronten. Vi har kommit långt på teknikutvecklingen men vi behöver komma ifrån de inlåsningar som finns i vissa avtal med kanalbolagen som begränsar våra möjligheter att erbjuda det våra kunder vill ha. Att inte behöva tvinga på kunder en klassisk tv-box är ett typiskt exempel, säger Björklund.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561