NYHETSARKIVET
23 okt 2019 13:52
Telia om Bonnieraffären, ny vd och Dennelinds avgång
I en egenskapad intervju som gjorts på Telias hemsida pratar bolagets chefsjurist Jonas Bengtsson bland annat om Bonnier-affären och tillsättande av ny vd. Han påstår också, mot branschens buzz och åsikter, att Dennelind slutade av egen vilja.

"Anledningen till varför våra större ägare föreslagit att välja en ny ordförande är inget jag varken kan eller får kommentera. Johan Dennelind sade upp sin anställning i somras, så det är inte korrekt att säga att han byts ut - han valde själv att säga upp sin anställning", säger Bengtsson.

Om tillsättande av ny vd och om det påverkar förvärvet av Bonnier Broadcasting:

"Det korta svaret är inte alls. Telia har ju ingått ett bindande avtal med Bonnier om att köpa Bonnier Broadcasting så snart vissa villkor är uppfyllda och avtalet påverkas inte på något sätt av förändringar i styrelse eller ledning. Det är helt enkelt inte så avtal fungerar."

Och om det politiska trycket mot affären:

"Jag kan inte kommentera vem eller vilka som varit för eller emot förvärvet av Bonnier Broadcasting vid olika tidpunkter, för det vet jag faktiskt inte. Däremot så kan jag konstatera att en styrelse och en företagsledning har ett ansvar gentemot bolaget och alla dess aktieägare att ta de beslut man anser vara bäst för bolaget. Det är inte korrekt av en styrelse att ta beslut som man tror gynnar en eller flera aktieägare av andra skäl än att de är positiva för bolaget."TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561