NYHETSARKIVET
11 nov 2019 14:09
Har staten bytt ut Telias ledning för att stoppa Bonnier-affären?
Dennelind ut. Ehrling ut. Kirkby och Jarnheimer in. Är sparkandet av de som varit ledande i affären där Telia köper Bonnier Broadcasting ett sätt för staten som ägare att lobba mot köpet? Det menar i alla fall Jan Scherman i en debattartikel i Dagens Media och anser att såväl nuvarande näringsminister Ibrahim Baylan som tidigare Mikael Damberg borde anmälas till Konstitutionsutskottet.

”Jag var inledningsvis positiv till Telias förvärv av Bonnier Broadcasting – att det äntligen skulle kunna skapas ett medieföretag med resurser att bättre stå emot internationella giganter som Netflix, Facebook, Youtube, Google, eller Amazon. Statens agerande har gjort mig tvivlande. Jag tycker att Riksdagens konstitutionsutskott, KU, som har till uppgift att granska statsrådens ämbetsutövning, bör ta sig an näringsministrarnas hantering av Telias köp av TV4, C More och MTV3 så att fakta kan läggas på bordet om deras klåfingrighet. Riksdagsledamöter har också rätt att kalla ministrar till riksdagen för att svara på frågor. Men annars flitiga frågeställare och KU-anmälare har inte lyft ett finger. Riksdagens passivitet i fallet Telia och Bonnier är också illavarslande”, skriver Scherman bland annat.

Hela debattartikeln finns att läsa här: https://www.dagensmedia.se/nyheter/debatt/statens-agerande-i-telia-maste-granskas/
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561