NYHETSARKIVET
12 nov 2019 15:14
Bonnier Broadcasting blir ny, fristående enhet under Telia
Trots att det nu är godkänt att Telia köper Bonnier Broadcasting är mycket fortfarande oklart. Detta beror på att EU förbjudit parterna att prata med varandra under granskningen. Först 2 december är det fritt fram för Casten Almqvist och Christian Luiga med anhang att sätta sig till bords och dela visioner och strukturella planer. Klart är dock att Bonnier Broadcasting blir en fristående del inom Telia under namnet TV4 Media. Med Casten som chef under Christian Luiga/Allison Kirkby.

- Det är viktigt att fortsätta betona vårt publicistiska oberoende. Vi bygger tillsammans en ny enhet inom Telia som ska heta TV4 Media, vilket innebär att vi på sätt och vis bygger ett nytt företag tillsammans. Sedan ska vi hitta rätt balans i hur detta oberoende kan se ut, säger Almqvist till TV-Nyheterna.

TVN: Ni pratar mycket om att affären gör att ni kommer att bättre kunna konkurrera med de globala jättarna. Innebär det att ni exempelvis kommer att satsa hårdare på att jaga stora sporträttigheter – som Champions League, där budgivningen för 2021 snart ska inledas för Norden?

- Vi kommer att fortsätta att jobba med att skapa bättre program och innehåll. Och sporten är såklart något vi fokuserar mycket på. I och med affären kommer vi att satsa ännu mer på sportinnehåll, säger Almqvist.

TVN: Ett av de krav som EU har är att ni ska erbjuda OTT-rättigheter till en annan operatör, hur ska detta urval ske?

- Vi väntar fortfarande på att få mer detaljer från EU om detta. Men som vi ser det kan det bli vilken operatör som helst.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561