NYHETSARKIVET
12 nov 2019 15:15
Efter EU:s godkännande: Telia och TV4 får prata från 2 december
Som det surrats om hela förmiddagen har idag EU-kommissionen nu bekräftat att de godkänner Telia Companys förvärv av Bonnier Broadcasting. Priset 9,2 miljarder kr. Telia förväntar sig synergier redan från nästa år och med en effekt om 600 miljoner kr från 2022. Synergierna kommer att uppstå inom tre områden – förbättrad kärnverksamhet, ökad användning av C More och TV4 Play samt kostnadseffektivisering. Men de riktiga samtalen parterna emellan kommer inte att inledas förrän 2 december. Det är då de större visionerna kan börja ta form.

"Detta är en milstolpe för Telia Company - vi blir pionjärer i Norden när vi nu bygger en helhetslösning som möter kundernas krav på högkvalitativ uppkoppling, stabil streaming och fantastiskt innehåll. I fem år i rad har vi haft de mest nöjda tv-kunderna i Sverige. I och med den här transaktionen kan vi naturligtvis bli ännu bättre. Jag ser fram emot att slutföra transaktionen och på allvar börja samarbeta med våra nya kollegor för att bli det självklara valet för innehålls- och kommunikationstjänster i Norden och Baltikum", säger Telias tillförordnade vd Christian Luiga om affären.

Åtaganden som gjorts för att få igenom beslutet är:
• Att licensiera, på rättvisa, skäliga och icke-diskriminerande villkor, Bonnier Broadcastings Free To Air/Basic och premium sportkanaler till tv-distributörer i Sverige respektive Finland.
• Att licensiera fristående internet tv-rättigheter, så kallade OTT-rättigheter, till en marknadsaktör i Sverige respektive Finland.
• Att sälja reklamutrymme på rättvisa, skäliga och icke-diskriminerande villkor till mobiloperatörer, fastnätsnätsoperatörer (internet-access) och tv-distributörer i Sverige respektive Finland.
• Att licensiera Liiga-kanalpaket på rättvisa, skäliga och icke-diskriminerande villkor till tv-distributörer i Finland.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561