NYHETSARKIVET
2 dec 2019 13:57
Telia: Våra medier ska återspegla en mångfald av röster
Idag har Bonnier Broadcasting slutat existera under Bonnier och läggs nu, i och med att förvärvet slutförts, under affärsområdet TV/Media och med nya namnet TV4 Media. Priset är inte fastställt, de 9,2 miljarderna kronor omfattas av rörlig köpeskilling om max 1 miljard kr.

"Det är en härlig känsla att slutföra den här transaktionen och äntligen få börja arbeta tillsammans med våra nya kollegor på TV4, C More och MTV. Genom att kombinera högkvalitativa nyheter, underhållning, drama och sport med Telia Companys kärnverksamhet, kommer vi kunna erbjuda kunder och tittare nya tjänster samtidigt som vi skapar värde för aktieägarna", säger Christian Lugia, tillförordnad vd och koncernchef för Telia Company, i en kommentar.

Telia Companys styrelse skriver så här idag om ansvaret som medieägare:

"Vi tror på oberoende utgivning med det ansvariga utgivarskapet som hörnsten. Våra medier ska återspegla en mångfald av röster och perspektiv och åsikter ska skildras från olika vinklar. Det redaktionella arbetet följer etablerade etiska regler för press, tv och radio och innehållet står fritt från politiska partier, ekonomiska maktsfärer och andra organiserade samhällsintressen. Alla redaktionella beslut tas på redaktionerna som är skilda från andra delar av Telia Company. Detta garanterar att oberoende publicistik upprätthålls i förhållande till ägare, styrelse och ledning i Telia Company."


TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561