NYHETSARKIVET
12 dec 2019 15:07
Casten: kommer nog att dröja innan Com Hem sänder TV4 igen
Ett möte idag alltså. Kanske. Mellan parterna Telia och Tele2. Nej, det blev inget. Men nu talar TV4 ur skägget om vad det främst handlar om: OTT-rättigheterna och hur Telia ska välja vilken operatör som ska få dessa.

"Den första är vad det här handlar om. Som en följd av Telias köp av TV4 ska vi enligt åtaganden till EU-kommissionen erbjuda OTT-rättigheter till minst en aktör på marknaden. De förhandlingarna kommer inledas under första kvartalet 2020 med alla aktörer på marknaden på lika villkor. Com Hem använder nu sin storlek och dominanta position på marknaden som ett sätt att tränga sig före i kön och komma åt dessa OTT rättigheter", säger Casten Almqvist i en kommentar nu på eftermiddagen efter att diskussionerna gått i stå. Han säger också att det nog kommer att dröja innan Com Hem sänder TV4 igen.

Tidigare på dagen, inför ett potentiellt möte, pratade TV-Nyheterna med Tele2:s presschef Joel Ibson.

TVN: Vad skiljer ingången i detta möte mot tidigare?

- Det här är ytterligare en inbjudan till förhandling om ett nytt avtal. Den springande punkten i de här förhandlingarna är att vi vill att våra kunder ska ha samma möjligheter som Telias kunder att titta på TV4 via vilken skärm man vill.

TVN: Att ni nu bjuder in till detta möte dagen efter att ni släckte ner sändningarna, innebär det att ni börjar känna press och blir desperata för att få ett avtal på plats?

- Nej, absolut inte, vi har hela tiden varit tydliga med att vi vill förhandla om ett nytt avtal så snart det bara går. Vi hoppas att det är tydligt för våra kunder att vi vill lösa detta så snart det bara går och att vi självklart är beredda att betala för oss, precis som vi betalar för motsvarade rättigheter från andra kanalbolag. Det här är främst en principiell fråga, inte en ekonomisk, säger Ibson.TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561