NYHETSARKIVET
14 jan 2020 15:09
Wallestam: Viaplay First är nu etablerat i hela NENT
Premiär för Box 21, andra säsongen av Rig 45, På gränsen, Advokaten, återkomst för Tjockare än vatten och Innan vi dör. Originalsatsningen på NENT Group fortsätter under våren och minst 20 nya Viaplay-original kommer att anlända under året.

- Efter höstens omstrukturering är det först nu som hela innehållsteamet är samlat och lanseringarna kommer att göras tajtare. Box 21 är viktig för oss under våren. Det är ju ingen hemlighet att vi satsar mycket på nordisk drama och jag känner att vi utvecklats mycket. Och Box 21 kommer med nytt perspektiv med en stark historia - och viktig. Sedan tycker jag att På gränsen med Jihde fick för lite uppmärksamhet så jag hoppas andra säsongen, som kommer nu, får mer, säger Fillippa Wallestam, Chief Content Officer på NENT Group, till TV-Nyheterna.

TVN: Hur ser ni att originalen gör skillnad?

- De gör stor skillnad med att dra in nya abonnenter till Viaplay. Konsumenterna är bortskämda nu, med bra drama, så samtidigt handlar det också om att behålla de vi redan har. Vi trackar hela tiden vad folk söker på när de kommer in på Viaplay, samt vad de ser generellt. Till exempel var det väldigt tydligt att många gick in för att se Älska mig. Sedan ser vi att originalen driver varandra, som att Heder hjälpte att driva tittare till Älska mig.

TVN: Hur jobbar ni med att locka över tittarna till Viaplay?

- Tänket Viaplay First är nu etablerat i hela NENT. Alla är medvetna om detta. Vi producerar innehåll i första hand till Viaplay och originalen visas alltid exklusivt först där. Som exempelvis vid Krim-torsdag där vi lägger upp fortsättningen på dokumentärserien på Viaplay direkt efter Efterlyst och den ses då av fler än första avsnittet, säger Wallestam.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561