NYHETSARKIVET
24 jan 2020 13:38
TV4: Vi kommer att sälja OTT-rättigheterna till en part
För tillfället ligger inbjudan ute hos diverse aktörer i Sverige att buda på Telias OTT-rättigheter för TV4 och C More. TV-Nyheterna har kontaktat TV4 med frågan om vilka som valts ut (från EU:s tolkning av urval hos sökande: "OTT standalone rights with a share higher than (0-20%) in the most recent year"), samt den än viktigare frågan: Kan det bli fler än en aktör som får köpa?

- TV4 hedrar åtagandet att sälja OTT-rättigheter till en part på marknaden efter den noggranna konkurrensprövning som gjorts i Bryssel. Men vi kommer inte diskutera förhandlingar om detta i media. TV4 är hela Sveriges tv-kanal och kommer alltid gå att titta på via digitala plattformar så som mobiler, surfplattor och dator, säger TV4 Medias presschef Charlie Forsberg till TV-Nyheterna.

Det har diskuterats om Telia och TV4 kanske ändå kommer att släppa OTT-rättigheterna till flera aktörer. Men det verkar alltså inte bli fallet. Vi får nu alltså vänta och se. Dels vem - om någon - får tillträde (Telia har ju ett år på sig att hitta en köpare), dels vad EU:s sökandeprofil egentligen betyder.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561