NYHETSARKIVET
12 feb 2020 11:39
Discovery överens med Telenor och NENT om distributionsavtal
NENT Group och Discovery Sweden är överens om nytt avtal för hela Norden för Viasat kanaler. Discovery har även skrivit distributionsavtal med Telenor. Det ger Canal Digitals och Telenors kunder tillgång till Kanal 5 och de tio övriga kanalerna. Avtalet ger också möjlighet att se innehållet via Telenor Stream.
Sommar-OS säkrat alltså.

"Detta är ett framåtblickande avtal som både vi och Telenor är nöjda med. Men det är först och främst ett avtal som gynnar TV-tittarna och garanterar Telenors- och Canal Digitals kunder Sveriges mest älskade underhållning", säger Nicklas Norrby, vd för Discovery Sweden om avtalet.

Samtidigt blir alltså avtalet med NENT klart. Här ingår Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Discovery Channel. Det är första gången ett direktavtal upprättas, då detta tidigare gått via tredjepart, och görs mellan Discovery Sweden och Viasat Consumer. Förutom de linjära kanalerna finns här, enligt Discovery, också intentionen att Viasat ska återförsälja Dplay till sina kunder.

"Vi tror att den nya relationen med NENT Group för Viasat Consumer är början på ett framgångsrikt partnerskap och ser fram emot möjligheten att erbjuda Discoverys kanaler och strömningstjänsten Dplay till Viasat Consumers kunder i framtiden", säger Norrby.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561