NYHETSARKIVET
13 feb 2020 14:10
SVT väljer Eva Beckman som ny programdirektör efter Glaser
Eva Beckman blir ny programdirektör på SVT. Hon byter då från rollen som programbeställare. 2019 lämnade programdirektör Lena Glaser SVT efter 18 år.

"Eva Beckman är modig och har en stark programkänsla. Hon har den kraft, den kunskap och det omdöme som krävs. Jag är mycket glad över att Eva har tackat ja till att bli ny programdirektör, hon kommer att hitta programmen som blir morgondagens tv-klassiker", säger vd Hanna Stjärne om valet av Beckman.

Beckman är veteran inom tv-industrin och har varit såväl reporter som programledare och projektledare. Hon har även haft rollen som kulturchef på SVT.

"Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb än detta. Det sker historiskt stora förändringar i tv-världen just nu, kartan ritas om i stort sett dagligen, och min viktigaste uppgift kommer att vara att verka för att public service står fortsatt starkt även i framtiden. Och givetvis att se till att vi har ett spännande programutbud som publiken uppskattar och inte vill vara utan. Det är ju för publiken vi finns till", säger Beckman om sin nya roll.

Hon tillträder 17 februri.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561