NYHETSARKIVET
6 mar 2020 13:57
Hanne Palmquist lämnar HBO Nordic, blir vd för Filmlance
Efter nära fyra år som chef för originalinnehåll lämnar nu Hanne Palmquist HBO Nordic. Ny destination Endemol Shine Nordics, där hon blir ansvarig för dramaproduktion samt vd för produktionsbolaget Filmlance. Bredvid henne rekryteras också Helena Åkerman, fram till nu förhandlingschef på SVT, som ny vice vd för Filmlance.

"Hanne Palmquist har en enastående kunskap om det kreativa landskapet över hela Norden. Tillsammans med Helena Åkermans djupa förståelse för den svenska marknaden, har vi ett fantastiskt ledarskapsteam på plats", säger Lars Blomgren, dramachef för EMEA hos Endemol Shine, i en presskomentar.

Filmlance tidigare vd Anders Landström blir istället exekutiv producent på bolaget. Palmquist har redan en lång karriär inom tv och film i Norden, bland annat som vd för Nordisk Film & TV Fond, säljchef för TV2 i Danmark och chef för film & tv-drama på SVT.

"Jag har under många år och i olika konstellationer, inte minst under mina härliga år hos HBO Nordic, samarbetat med Filmlance och Rubicon. Jag har alltid beundrat deras imponerande, mångsidiga och högkvalitativa bredd och deras sätt att arbeta tillsammans. De nordiska länderna har länge haft gott rykte och varit ledande inom branschen och vi vet att intresset för icke-engelskspråkiga serier växer hela tiden", säger Palmquist.

Den senaste serien som HBO beställde från Filmlance var Björnstad.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561