NYHETSARKIVET
30 apr 2020 11:23
Börjeson slutar som produktionschef på TV4, går till Film i Väst
Kristina Börjeson kommer att lämna TV4 och C More och rollen som produktionschef för drama. Från 1 januari 2021 är hon istället produktionschef hos Film i Väst. Börjeson har endast varit på TV4 i åtta månader sedan hon anlände från chefsroll på Filminstitutet hösten 2019.

"Det är så många bitar som faller på plats med det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Film i Västs spännande och framtidsinriktade arbete med film och dramaserier i Västra Götaland, Sverige, Norden och internationellt. För mig är det fantastiskt att kunna få kombinera mitt djupa intresse för film med strategiskt arbete tillsammans med kunniga kollegor. Och allt detta med utgångspunkt i Göteborg, som för mig blir lite grand som att komma hem igen", säger Börjeson om nya jobbet.

Tidigare har Kristina Börjeson bland annat varit Sveriges representant för Euroimages, Europarådets filmfond, varit marknadschef för Triangelfilm och haft flera positioner på SVT.

"Film- och tv-världen är inne i en djupgående förändring och Kristina Börjeson är med sina gedigna erfarenheter oerhört lämplig att leda vår produktionsgrupp i arbetet med att hitta samproduktioner som kan nå den stora publiken, de stora festivalerna och de nya talangerna", säger Film i Västs vd Mikael Fellenius om rekryteringen.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561